loader image

Terasz AKCIÓ

Üvegtető teraszra: a legfontosabb előnyök és hátrányok

Te sem szeretnél még egy nyarat terasztető nélkül tölteni? Nem tudod eldönteni, hogy az üvegtető jó választás-e? Akkor ez a blogbejegyzés neked szól, hiszen most összeszedtük a legfontosabb előnyöket és hátrányokat ezzel kapcsolatban!

Reméljük, hogy így jobb döntést tudsz majd hozni, és végül elégedetten élvezheted az elkészült terasztetőt, legyen az akár üvegből, akár más, számodra megfelelő anyagból.

kép egy alumínium teraszról, amin üvegtető fedés van.

Az üvegtető előnyei

Az üveg terasztető számos előnnyel kecsegtet mind esztétikai, mind pedig funkcionális szempontból, éppen ezért igen gyakori választás a teraszfedéshez. Lássuk is ezeket az előnyöket!

1. Maximálisan kihasználható vele a természetes fény

Az üvegtető az egyik legjobb választás, ha a teraszra minél több természetes fényt szeretnénk beengedni. Az üveg ugyanis lehetővé teszi, hogy a fény nagy része beáradjon a teraszra és az otthonunk belső tereibe, ezzel fokozva nem csak a komfortérzetünket, de a hangulatot is.

Ráadásul ez különösen fontos lehet a téli hónapokban, amikor a napfényes órák száma csökken, és így gyakorlatilag minden egyes napsugár számít, ami a teraszt éri.

2. Kiváló védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival szemben

Az üvegtető hatékonyan védi a teraszt a különböző időjárási körülményektől, így az szinte egész évben használható lesz. Egy üvegtetős teraszon kényelmesen üldögélhetünk akár egy esős délutánon is, élvezve a friss levegőt és a természet közelségét.

Ráadásul ha még terasz oldalfalakkal is ellátod az építményt, akkor extrán komfortosak lehetnek az ott töltött pillanatok.

Így ugyanis nem csak az esőtől és a madár ürüléktől fog védelmet nyújtani az alumínium terasz, de a havazástól és a széllel érkező szennyeződésektől (és hűvöstől) is.

3. Esztétikus megjelenést eredményez, az ingatlan értékének növekedése mellett

Az üvegtető elegáns és modern megjelenést kölcsönöz az otthonodnak, ami jelentősen növeli a ház esztétikai értékét. Az üvegtető természetes hatást kelt, és átlátszósága miatt a tér tágasabbnak és nyitottabbnak tűnik.

Télikert szempontjából is roppant előnyös, hiszen így kellemes klímában (és nagyobb napfényben) telelhetnek a növényeink.

Az üveg tető mindemellett ahhoz is hozzájárul, hogy az ingatlanunk értéke növekedjen, ami kiváltképp előnyös, ha például befektetési céllal vásároltuk a házat vagy esetleg a jövőben eladási szándékunk lenne.

Az üvegtetős terasz hátrányai

Bár az üveg terasztető számos előnnyel jár, nem árt tisztában lenni a hátrányokkal is – főleg, hogy jó eséllyel épp úgy hosszútávra tervezünk a terasztető esetén, mint más, a házunkkal kapcsolatos felújítási vagy bővítési munkálatnál.

1. Magasabb költségekkel jár a megvalósítása

A képen egy télikert másnéven üvegterasznak is szokták hívni.

A teraszfedés üveggel költségesebb, mint például fémmel vagy polikarbonát terasztetővel, azonban ez esetben nem érdemes csak az ár alapján döntenünk. Ha ugyanis később meggondoljuk magunkat, akkor lehet, hogy sokkal drágább lesz a csere, mintha alapból üveggel valósult volna meg a teraszfedés.

Éppen ezért nem árt mérlegelni, hogy mennyire fontosak számunkra a fent listázott előnyök, így biztosak lehetünk benne, hogy nem bánjuk meg a döntésünket.

2. Kiegészítőkre lehet szükséges a megfelelő árnyékoláshoz

Az üveg teraszfedés esetén fontos gondoskodni az árnyékolásról, valamint a megfelelő szellőzésről is – legalábbis, ha oldalfalakkal is elláttuk az alumínium teraszt.

Az olyan árnyékoló rendszerek, mint például napellenző vagy a pergola segíthetnek elkerülni a nyári túlmelegedést, míg a megfelelő szellőzés (például beépített terasz esetén tolóajtós megoldással, amelyet az Álomterasz is kivitelez) biztosítja, hogy a prémium alumínium terasz mindig friss maradjon.

3. Jobb szerkezeti stabilitást igényel

Az üvegtető stabil és tartós szerkezetet igényel, így nem kombinálhatjuk akármivel. A megfelelően megtervezett tartószerkezet biztosítja, hogy az üvegtető ellenálljon a mechanikai hatásoknak és az időjárási viszontagságoknak.

A szerkezetnek éppen ezért olyan anyagból kell készülnie, amely biztosítja a hosszú távú biztonságot és jól harmonizál az üveggel. A porfestett alumínium például kiváló alternatíva ez esetben.

Terasz referenciáink

Jung Nikolett

Modulház és terasz rendszerek
értékesítése

Bemutatóudvarok

Komáromi bemutatóudvar

Kecskeméti bemutatóudvar

Kolozsvári bemutatóudvar