loader image

Terasz AKCIÓ

Miért érdemes polikarbonát terasztetőt választanod?

Akár a nulláról szeretnénk megvalósítani a teraszt, akár a meglévő területet szeretnénk fedetté alakítani, számos kérdés felmerülhet a megvalósítással kapcsolatban. Ilyen az anyagválasztás is, amely alapjaiban határozza meg, hogy mennyire érezzük majd komfortosan magunkat a teraszon.

Ebben a bejegyzésben most elmondjuk, miért érdemes a polikarbonát terasztetőt választanod, és milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a terasztető esetén.

Kiváló fényáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik

A polikarbonát tetők különböző vastagságokban és áttetszőségi fokokban kaphatók, így egyszerűen kiválaszthatod azt a típust, amely a számodra legideálisabb fényáteresztést biztosítja. A tető lehet víztiszta (tehát teljesen áttetsző), de opálos is, amely jobb árnyékolást és hővédelmet tesz lehetővé, mégsem sötétíti el a teret.

A polikarbonát terasztető ráadásul UV-védelemmel ellátott változatban is elérhető, amely lehetővé teszi, hogy a napfényt úgy engedjük be, hogy közben a tető kiszűrje a káros UV-sugarakat – ami különösen fontos lehet a déli és koradélutáni időszakban.

Könnyű, ámde strapabíró anyag

A polikarbonát tető könnyebb, mint az üvegtető, mégis a hagyományos üveghez képest akár 200-szor erősebb lehet. A könnyebb súly lévén a szerkezeti terhelés minimalizálható, ami kiemelten fontos például egy nagyobb terasz vagy fedett kültéri helyiség esetében, ahol a teherbírás és a stabilitás kulcsfontosságú szempont.

Mindemellett a polikarbonát terasztető hosszú éveken át megőrzi eredeti állapotát, hiszen csak minimális mértékben kopik és nem sárgul be, mint egy olcsóbb, ámde rosszabb minőségű műanyag.

Kevés karbantartást igényel

Mivel a polikarbonát roppant ellenálló anyag, ezért nem igényel különösebb karbantartást. Legyen szó akár egy nagyobb jégesőről, erős UV-sugárzásról vagy fagyról, a polikarbonát tető nem adja meg magát az időjárási szélsőségeknek.

Ütésálló és hőálló tulajdonságainak hála nem fog eldeformálódni vagy megrepedni, így anélkül élvezhetjük a teraszunkat, hogy állandóan a karbantartással vagy a javításokkal kéne bajlódnunk.

Ráadásul kiválóan kombinálható üveg terasz oldalfalakkal, ezért ha később télikert kialakítás mellett döntünk, akkor egyszerűen és esztétikusan tudjuk megvalósítani a projektet.

Mire figyelj a polikarbonát terasztető kiválasztásakor?

Az üvegtetőkkel összehasonlítva a polikarbonát költséghatékonyabb alternatíva, azonban mint mindennél, itt sem mindegy, hogy milyen fajtát és minőséget választunk. Az olcsó változatok csalogatóak lehetnek, azonban később könnyen „megfizethetjük az árát” ennek a döntésnek.

Teraszfedéshez általában az üvegkamrás polikarbonátot használják, hiszen ez könnyebb, mint a tömör polikarbonát – amelyet inkább nagyobb projektek, például irodaházak megvalósításánál használnak-, mégis kiváló funkcionális és esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik.

Akár te valósítod meg a teraszfedést, akár profi terasz kivitelezőre bízod a munkálatokat, fontos, hogy körültekintető legyél és megfelelően tájékozódj az anyagokról és a lehetőségekről. Ezzel ugyanis rengeteg kellemetlen pillanattól kímélheted meg magadat, és sokáig élvezheted a teraszodat anélkül, hogy a javításokkal vagy a cserével kéne bajlódnod.

Terasz referenciáink

Jung Nikolett

Modulház és terasz rendszerek
értékesítése

Bemutatóudvarok

Komáromi bemutatóudvar

Kecskeméti bemutatóudvar

Kolozsvári bemutatóudvar